#tobedonated

Ideea a aparut ca urmare a observarii faptului ca in Romania nu exista o platforma online bine pusa la punct in care se pot face donatii, fie ca vorbim de ONG-uri sau persoane fizice. Am observat http://www.imparte.ro/, o platforma folosite de multi utilizatori, unde acestia anunta atunci cand vor sa doneze un produs si apoi asteapta sa fie contactati. Scopul platformei construite de noi este sa faciliteze acest proces, prin punerea in legatura a persoanelor care vor sa doneze si nu stiu cum/unde si a asociatiilor si organizatiilor non-profit si umanitare care au permantenta nevoie de finantare. Nu in ultimul rand, cumparatorii produselor pot face rost de produse in stare buna la preturi mai mici decat pe piata.

Tobedonated.ro este un magazin online unde oricine poate sa isi posteze diverse obiecte, inca in stare buna, si pentru o suma acceptabila, chiar modica, spre a fi vandute. Banii obtinuti prin aceste tranzactii vor fi trimisi in contul unui ONG ales de cel care a postat anuntul. O alta directie de implementare este plasarea unor anunturi din partea ONG-urilor care sa contina nevoia lor pentru anumite obiecte necesare activitatii lor. Acestea vor fi afisate in momentul in care un utilizator va vrea sa isi publice produsul respectiv. In loc sa il dea spre vanzare, acesta va fi direct donat catre ONG.

Website-ul a fost construit in Wordpress, cu integrare a WooCommerce pentru a permite viitoare tranzactii de plati online si diverse plugin-uri:Product Vendors (posibilitate adaugare anunt), Smart Slider, WC Marketplace, Contact Forms, Mailchimp.

Printre provocari au fost personalizarea pluginurilor de e-commerce si legarea lor de conturile separate de vanzator si ONG (pentru a putea atribui corect informatiile si fiecare user sa poata avea anumite optiuni de urcare a anunturilor) si astfel ne-am trezit cu 3 tipuri de pluginuri instalate care faceau cam acelasi lucru. Lipsa unui dev ne-a obligat sa facem toate lucrurile de baza pe care le puteam face, ajutandu-ne de basic solutions gasite in forumurile despre Wordpress, dar si editarea fisierelor php ale temei/pluginurilor, lucru ce a reprezentat o noutate pentru echipa.

Proiectul a ajuns la o identitate vizuala, pastrand un wireframe de baza. El contine cateva functionalitati pe care nu le-am mai setat pana acum, insa ne-am dorit sa le testam. Motivul pentru care am ales numele de "to be donated" este dat de posibilitatea de a extinde aceasta platforma in viitor si in alte tari, astfel putand sa pastram acelasi brand si identitate vizuala.

Ce vedem noi ca pasi urmatori ar fi securizarea platilor online, punerea la punct a detaliilor logistice si legale. Apoi, lansarea unei aplicatii mobile este un pas indraznet, insa potrivit pentru ca platforma sa fie cat mai usor de accesat. In acest mix, adaugam cu siguranta partea de promovarea online, insa aici vom avea un twist, la inceput bazandu-ne pe WOM (word of mouth). Aici ne putem uita in directii precum: -promovarea la targuri de genul ONG fest -parteneriate (ex. Techsoup, Microsoft, UniCredit Bank, Sameday etc) Alaturi de cele de mai sus, vom construi si modelul de monetizare. Momentan, ne gandim la un mic comision perceput la orice tranzactie online.

Obiectivele pentru anul 2019: -sa avem 10% din asociatiile si fundatiile din Romania inregistrate in platforma -100.000 lei donati din produsele tranzactionate -1500 produse direct donate catre organizatii

Testarea aplicatiei:

 1. http://tobedonated.zitec.ro/ - homepage site
 2. http://tobedonated.zitec.ro/seller-registration/ - pagina in care se poate crea cont de seller. Mecanismul este urmatorul: utilizatorul completeaza formularul, iar un admin al site-ului va trebui sa dea approve cererii si sa-i dea drepturi de postare produse.

 3. http://tobedonated.zitec.ro/wp-login.php - pagina login seller

 4. date login cont seller: user: zihack - parola: l*sOlqXR(#zhVlfRa$eK&BF1

 5. http://tobedonated.zitec.ro/store-manager/ - dashboard adaugare anunturi

 6. http://tobedonated.zitec.ro/store-manager/products/ - adaugare produs (anunt nou) - click buton ADD NEW

 7. http://tobedonated.zitec.ro/store-manager/products-manage/ - interfata adaugare produs (simple product): titlu, pret, categorie, imagine etc

 8. in interfata de adaugare produs, tabul ATTRIBUTES bifam "ONG-ul la care va ajunge donatia", selectam un ONG din campul value

 9. click submit

 10. in pagina produsului nou adaugat, in tabul ADDITIONAL INFORMATION apare ONG-ul care va beneficia de donatie.

 11. pagina de profil vanzator: http://tobedonated.zitec.ro/store/pascaniuc/ - contine informatii precum: produse la vanzare (si categoriile aferente), despre vanzator, review-uri

Built With

 • gutenberg-plugin-editor
 • photoshop
 • php
 • smart-slider
 • storefront-theme
 • vendor-products
 • wc-marketplace
 • woocommerce
 • wordpress-4.9.8
+ 3 more
Share this project:

Updates