Jobeer - Vi gjør Jobbsøk enklere


Inspiration

Att söka jobb idag är en lång, tidskrävande process, det kan i tillägg för många vara svårt och besvärligt. Vi frågade varandra, vad kan vi göra åt detta här? Det var då vi kom på lösningen, Jobeer.


Vad är Jobeer?

Jobeer är en app som ska hjälpa dig som privatperson att förenkla processen vid jobbsökning och karriärval. Jobeer kommer också förenkla rekryteringsprocessen för arbetsgivare.

Vad gör appen?

Jobeer visar fram relevanta jobbannonser för dig. Annonserna visas i Kart, listvy och i JobeerSwipe. Jobeer innehåller alla jobbannonser från NAV.no och Finn.no.
JobeerSwipe är ett enkelt sätt att söka jobb där du Swiper eller ger tummen upp eller ned för jobbannonser du tycker är interessant. Funktionen kan efterliknas med Tinder fast för jobbsök. I Jobeerswipe viser du intresse för ett jobb på basis av faglig kompetens och utbildning. Du går sedan in i en lista över jobb som du givit tummen upp där du kan söka jobbet.
CV & Profil
I Jobeer kan du registrera dig med din kontaktinfo, eller koppla mot Facebook för att skapa en profil. På profilen kan du lägga in din information till ett CV och söknadsbrev där appen skapar ett CV och söknadsbrev utifrån standardmallar. Du kan också välja att hämta ned din CV från LinkedIn eller från cloud tjänster som f.eks. Google Drive, ICloud Drive och OneDrive. Det kommer också fungera att ta en bild och ”scanna” in ditt CV.
Filtrering & IA
En av våra stora mål med applikationen är att alla ska kunna söka sig ett jobb med Jobeer. Därför har vi integrerat (IA) ”Inkluderande Arbeidsliv” i appen. Där kan både jobbsökare och firmaanvändare lägga ut en IA-profil. Ett företags IA-profil kan tillexempel vara att firman är specialanpassad för dig som är handikappad, för dig som har varit utanför arbetslivet på grund av psykisk hälsa eller dig som har varit på rehabilitering på institution. För att hitta dig ett jobb så jobbar vi med filtrering och sökord. Du kan göra ett sök efter jobbtitel, bransje, företag eller nyckelord. Vid listvy, kartvy och swipefunktion kan du välja att filtrera jobb som kommer upp efter tillexempel bransje, stillingstype, faglig kompetanse eller inkluderende arbeidsliv. När du söker ett jobb så skickas ditt CV in i arbetsgivarens Office/Sharepoint där arbetsgivaren kan behandla söknaden. Om företaget inte är hos Jobeer kommer dem få en mail från Jobeer med ditt CV och kontaktinfo eller bli vidarebefordrad till arbetsgivarens interna rekrutteringsplattform.  
Chat & Chattbotten "Jobbot"
När en arbetsgivare har visat ett intresse av din söknad så kommer du få upp ett meddelande i Jobeers chattfunktion i appen. Där kan du och arbetsgivaren prata med om jobbet eller boka en förstagångsintervju. Om företaget inte är registrerad hos Jobeer så får du som på det traditionella sättet ett mail eller telefonsamtal för mer information. Chattfunktionen i Jobeer har också en Chattbot som heter ”Jobbot” som hjälper dig med frågor gällande sökning av jobb. Den kan tillexempel ge information runt ”Hva er mine Rettigheter og plikter”, ”Spørsmål og svar rundt inkluderende arbeidsliv”, ”Forventet lønn innenfor bransje” eller ”Hvordan fungerer Jobeer?”.
Bedrifter
Alla företag som registrerar sig som bedriftsbruker i Jobeer kan få integrerat en Managementportal i deras Office365 och Sharepoint. Där ska företagen kunna administrera sina annonser, se söknader och se statistik.  

Hur är den byggd?

Vi använder Xamarin forms för att kunna göra Native-crossplatform apps på de tre största platformarna(iOS, Andrioid och Windows 10). Vi har använt öppen data från NAV och vi har fått tillgång till Finn.no's API, vi använder också öppen data från Statistisk sentralbyrå, för att kunna ge användaren relevant information om sitt jobbsök. Tillexempel lön innanför en specifik branch. Vi har också byggt en nettsida som är programmerad i HTML5.   

Vart är vi idag?

Prototyp av Interface, jobbannonser och jobbsök.  

Utfordinger

Förhandlafram flera tags i Nav's API. Bland annat Geo-Rss tag.  

Prestationer vi är stolt över

Denna lösning kan göra stor nytta i samhället. Det kommer vara en hjälpande hand i vardagen för många människor. Vi önskar att appen ska bevisa för människor att det faktiskt är enkelt å få ett jobb.

Vad har vi lärt oss?

Vi kan mer än vi tror.

Vad är Jobeers framtidsplaner?

Vidareutveckla appen till lansering som är planerad till Q2 2018. Senare att anpassa appen mot Sverige och sedan Norden.

Share this project:
×

Updates