Inspiration

Det finnes omtrent 2-6 prosent av befolkningen som får en panikklidelse en eller annen gang i løpet av livet. Rundt to tredeler av disse er kvinner. For oss å reise til eller fra jobb i en stappfull buss eller sitte i en bil som står fast i en kø i en tunnel er en stor utfordringen. Men det er også utfordring for byens miljø og luftkvalitet når alle må dra hjem samtidig, blir lange køer enda lenger.

What it does

Vår løsningen gir brukeren et valg: reise hjem nå og bruke XXX ekstra minutter i kø eller bruke den tiden her i byen og finne noe som passer deg og dine interesser. For eksempel, du kan gå på museet som finnes i nærheten (du har lyst å besøke den, men har alltid dårlig tid :)), du kan gå på kino eller finne et koselig spisested. Hva med å gå en tur i butikken for å handle? Det er uendelig mange spennende muligheter. Valget er ditt!

How we will build it

Datasets we are going to use: Kartverket: WMS-tjenester Statens vegvesen: trafikkdata Underskog.no: aktivitetskalender for Oslo. NSB: data om forskinkelse(?)

Challenges we ran into

Folk med panikklidelser kan faktisk ha forskjellige symptomer eller oppleve forskjellige symptomer i forskjellige tidspunkter. Det kan være en utfordring å designe en løsning som passer aller angstformer. Det er også et sensitivt tema og det kan være utfordrende å finne personer som kan delta i testing og gi tilbakemeldinger. Heldigvis det finnes flere organisasjoner som kan hjelpe med å finne de riktige personer (for eksempel, http://angstringen.no).

Accomplishments that we're proud of

Vår løsningen er først og fremst passer for folk med angst og panikklidelse for de har spesiell behov til å unngå stresssituasjoner. Men alle andre også kan benytte NORUSH appen. For eksempel den kan være nyttig for de som nettopp har flyttet til byen og vil bli bedre kjent. Eller for de som også hater rushtrafikk og vil satse på noe annet enn å stå i kø. I tillegg er det bedre for miljøet hvis en del bilister kan vente med å kjøre hjem, i stedet for å “hjelpe” å lage enda større køer.

What we learned

En ide som ble inspirert av en person kan dekke en større etterspørsel. Det finnes mange fantastiske mennesker som vil hjelpe.

What's next for NORUSH

Først vi kan sette NORUSH med oppgitt funksjonalitetet ut i livet som betaversjon. Teste appen med de relevante brukerne, få tilbakemeldinger om nødvendige forbedringer og jobbe videre med app-utviklingen. For eksempel, vi kan ta i bruk data om tog forskinkelse. Vi kan også bruke machine learning og gi brukeren endå bedre opplevelsen: basert på tidligere valg appen kan plassere tilbud i en riktig rekkefølge (mer etterspurt tilbud vises først).

Prototype-design: Ann Kristin Støveren

Share this project:

Updates