Inspiration

Cum ar fi sa putem determina cea mai eficienta alocare de resurse pentru o echipa de development? O echipa in care rolurile de analist, lider sau programator sa fie suplinite de colegii care au personalitati cu inclinatii preponderente pe aceste roluri?

What it does

Folosind indicatorul de personalitate Myers-Briggs identificam tipurile de personalitati care au trasaturi specifice rolurilor din echipele de development. Fiind folosit la scara larga ca tool de incredere in coaching, educatie, dezvoltare organizationala avem studii care identifica rolurile specifice unei echipe eficiente din industria de software development. So, putem identifica riscurile si oportunitatile echipelor existente (avem deja 43 de raspunsuri de la colegii din firma) si putem construi echipa optima alegand numarul de resurse necesar pe fiecare functie. Folosind un algoritm bazat pe o regresie liniara simpla identificam personalitatile ideale in functie de un punctaj la nivel de rol in echipa.

Challenges we ran into

Algoritmul prin care sa determinam echipa cea mai potrivita, plecand de la cea mai buna echipa am ajuns la echipa "good enough" astfel incat sa alocam eficient echipele.

What we learned

Sa ne distram si sa invatam in timp ce facem proiecte de impact. Doar suntem echipa BTs.

What's next for BTs

Integrarea cu modulul de alocari din firmele de IT si implementarea testului MBTI la nivel de firma, odata cu angajarea noilor colegi. Next plan este implementarea in Mirro pentru alocarea eficienta a resurselor limitate si identificarea resurselor necesare pentru angajrea colegilor noi.

Instructiuni de testare:

  • http://bts.hack.zitec.ro/
  • Dasboards: pagina necesara vizualizarii echipelor existente si alocarea uneia noi
  • Echipe existente - click pe "more details" pentru prezentarea echipei pe roluri, functii, personalitati si identificare red & green flag si matrice RACI pe activitati. *cu observatia ca baza de date nu este 100% accurate
  • "Generate a team" pentru generarea unei echipe noi in functie de numarul de resurse necesare proiectului.

Built With

Share this project:
×

Updates